dijous, 28 de maig del 2009

Hotpotatoes

Un programa que vaig recordar de l'any passat va ser el de Hotpotatoes.
El programa hotpotatoes ens ajuda a crear qüestionaris i penjar-los a la WWW, amb la particularitat que quan s'acaben de realitzar, ens dona una puntuació, és proposa aquí ja que es molt utilitzat en entorns educatius
Permet generar exercicis autocorrectius de manera senzilla. És d'ús gratuït per als professors i altres educadors.
Permet generar sis tipus d'exercicis bàsics (cadascun representat amb una "patata" diferent): desordenar frases o paraules, qüestionaris de resposta oberta o tipus test, exercicis de relacionar, d'omplir els buits o mots encreuats.

Fins aviat!

Espais webs i weblogs

L’inventor de la World Wide Web, Tim Berners-Lee, la va concebre com un lloc per a l’escriptura i la lectura però, des d’un punt de vista tècnic, és olt més fàcil navegar per la xarxa que no pas convertir-se en creador de continguts. Tothom pot aprendre ràpidament a utilitzar un navegador per visitar pagines web i seguir els enllaços. Publicar, en canvi, demana uns coneixements més amplis. Cal saber crear pagines web amb el corresponent editor

Amb els weblogs o blogs el procés de publicació s’ha simplificat de tal manera que qualsevol persona amb uns coneixements bàsics d’ús de l’ordinador pot expresar les seves idees i opinions, es pot convertir en emissor.

MercaNet portable



T’ensenya i mostra en tot moment com has de col·locar els dits de les mans al teclat d'ordinador. Adquireix primer amb els exercicis habilitat amb els dits, una vegada aconseguit passes a paraules i textos. Són 20 lliçons en les quals progressivament s’ira augmentant el nivell de dificultat. Amb el teu perfil tens accés a l’historial d’errors i pulsacions per minut.

Compte amb 3 jocs de mecanografia entre ells amb un de pluja de lletres.

Papershow


És una aplicació que permet escriure, traçar o dibuixar mitjançant un bolígraf especial digital sobre un paper i que es reflecteixi a l'instant a qualsevol pantalla.El bolígraf porta una microcambramicrocàmera que registra l'escriptura manual realitzada sobre paper especial amb una trama característica. Entre les seves funcions permet canviar la grossor dels traços, els colors o realitzar formes perfectes, així com esborrar anotacions. Junt amb el, es lliura un adaptador Bluetooth USB que integra el programari Papershow, permetent un abast de fins a 6 metres.L'equipjoc també inclou un bloc de notes interactiu de paper reciclat en A3 o A4, amb 48 fulls a una cara; i 200 fulls de paper d'impressora especial per a presentacions en format A4. L' ordinador requereix d'un programari especial per al reconeixement del sistema.
Què us sembla?

La cacera del tresor

La cacera del tresor és un tipus d'activitat didàctica molt senzilla que utilitzen els docents que integren Internet en el curriculum. Consisteix en un seguit de preguntes i una llista de direccions de pàgines web, de les quals es pot extreure o inferir les respostes.
Algunes inclouen una "pregunta final" que requereix que els alumnes integrin els coneixement adquirits durant el procés.

Hipermèdia

Un concpecte que encara no haviem esmentat ha estat el de hipermèdia. Aquest el definiriem com la combinació de dos elements : un element multimèdia (combinació en un sol document de audio, text, imatges, video...) i un segon element la interactivitat, quan l'usuari pot decidir quina és la lectura que vol fer d'aquest document(enllaços).

Fins aviat!

Pàgina Web

Com crear una Pàgina Web??Macromedia DremweaverPer començar el obrir-se el programa cal sel·leccionar el mode HTML. Hem de tenir en compte que el tractament ede les imatges a les pàgines web serà diferent, no solen incrementar molt el pes.
1. En primer lloc configurar-ne les propietats de la nostra pàgina web: font, mida text, fons, color dels vincles...
2. Escollim clicant a la barra de disseny, crear capa, aquesta és un element flotant que podem situar-la on vulguem.
3. Començarem amb les capes on inclourem un hipervincle (subratllant el text i posan l'adreça que volem). Per tal que l'adreça nova s'obri en una altra pestanya cal sel·leccionar el destinatari _blank.
4. Per inserir una imatge cal buscar-la i guardar-la en primer lloc i buscar l'icone de la imatge des de la pestanya anomenada Comú.
5. També podrem introduir un vídeo amb el codi embed. Caldrà copiar aquest codi en el codi html de la pàgina que estem creant. Per acabar actualitzar i vista prèvia.

Què opineu?


Vaig trobar un article on deia que els alumnes d'educació infantil que estudien amb elements digitals a l'aula, en aquest cas Tablet PC i pissarra digital, treuen millors resultats i desenvolupen millors capacitats intel·lectuals.


Esteu d'acord?


dilluns, 11 de maig del 2009

Els Geeks

Un tema que em va semblar força interessant l'any passat va ser sobre els geeks. Aquests són aquelles persones que és troben enganxades a les últimes novetats en el món de les tecnologies, és un estil de vida. Aquestes persones estan davant de l'ordinador unes dotze o divuit hores, inclús algunes treballen amb ordinadors i arriben a casa i és tornen a conectar a la xarxa d'internet.
Sincerament crec que aquestes persones tenen un greu problema, el fet que tinguin que estar conectades a la xarxa d'internet per poder "viure" tranquils crec que és molt fort. No poden viure sense conectar-se, necessiten l'ordinador conectat!!
Per tant, crec que arribar a aquest extrem és molt dolent, ja que estan aïllats de les persones i de les relacions entre elles. Poden arribar a conéixer persones peró no és possible establir la mateixa relació per internet que personalment .
Qué en penseu vosaltres?

Pissarra digital


La pissarra digital, està considerada per molts com el futur en els mitjans de projecció col·lectius. Gracies a aquesta qualsevol educador o alumne és capaç de crear tot tipus de contingut digital seguint la metàfora de la pissarra, clarions i esborrador, però, amb totes les bondats d'un ordinador. La pissarra digital, es configura com un recurs en el qual són els estudiants els que investiguen, canalitzen la informació i la transmeten als seus companys en un llenguatge adaptat a les circumstàncies que els rodegen.La pissarra digital, pissarra digital interactiva, o PDI és un sistema tecnològic que consisteix en un ordinador multimèdia, generalment connectat a Internet, i un videoprojector que projecta ampliat sobre una pantalla o paret allò que es veu al monitor de l'ordinador.Cal distinguir bé però "pissarra digital" i "pissarra digital interactiva":PISSARRA DIGITAL: f. (tecno.) sistema tecnològic, generalment integrat per un ordinador i un videoprojector, que permet projectar continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar sobre les imatges projectades mitjançant els perifèrics de l'ordinador: rateta, teclat...PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA: f. (tecno.) sistema tecnològic , generalment integrat per un ordinador, un videoprojector i un dispositiu de control de punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció.

JClic


Avui parlaré del Jclic. Aquest és un programa que permet als mestres crear una indefinida llista d'activitats perquè els seus alumnes puguin aprendre, ampliar contiguts, o entendre un contingut des de la instrucció del programa i la interacció amb ell.

Un dels problemes que m'ha sorgit he utilitzat aquest programa ha estat a l'hora de guardar-lo, ja que vaig haver de repetir el projecte inicial varies vegades, fins que em vaig adonar que el problema estava en la mida de les imatges que tenia a la mediateca(la biblioteca on guardem totes les fotografies que volem fer servir).


Fins aviat!

dimecres, 6 de maig del 2009

GIMP


Com ja us he parlat anteriorment del programa audacity, a classe, vam treballar amb el GIMP. Aquest permet editar imatges i permet canviar la mida ja que ens pot ser útil per reduir el seu pes i així serà més ràpida la visualització de la imatge en una pàgina web o l'edició d'un vídeo.


Hi han diferents tipus de formats d'imatges com ara el PNG (permet conservar la informació de les diferents capes), JPG ( format comprimit, no conté informació de les diferents capes, és el format més habitual alhora de tractar una imatge) i, finalment, el GIF (format comprimit, format útil per a dibuixos).


Fins aviat!!

Audacity


Un dels programes a destacar de les classes de NTAE va ser l'Audacity.
Aquest permet fer gravacions, editar i manipular arxius de so digital.
A més a més, aquest crea gravacions a partir d'arxius individuals i afegint múltiples d'efectes.
Audacity permet retallar, copiar, pegar i desfer diversos tipus de so.
Audacity és un programa simple, fàcil d'utilitzar i complet per fer diverses feines d'audio.
Fins aviat!

dilluns, 2 de març del 2009

Hola


Sóc Sara Sequera, tinc 19 anys i estic estudiant segon d'educació especial.

A més a més, visc a Badalona i sóc del DKV Juventud, "la penya".

Aquest és el meu blog que anirè actualitzant amb temes que cregui interessants i algun esdeveniment que hagi estat important.
Fins aviat!